woensdag 1 augustus 2012

Fresh.new and tasty

Vers nieuw, en lekker. zo is het hoe ik deze blog wil omschrijven. En lekker gewoon omdat het mij een leuk woordje lijkt in het engels. Want hoe kan een blog nou lekker zijn, je kan het niet proeven, althans tegenwoordig nog niet. Het zou wel vet zijn als je dingen die je op het internet zag kon ruiken, net als je bijvoorbeeld een kleding winkel in gaat of een restaurant dat je dan word bestroomd met geuren en sensaties. Sensaties, ook zo een leuk woord :P

Wie ben ik?

Ik ben een jongen van 19 jaar, de bloei van het leven. Ik woon in Amsterdam en ik ben Spaans. En ja, ik kan spaans spreken en schrijven. Dat schrijven heb ik mezelf thuis aangeleert, en tegenwoordig leer ik het nog steeds door middel van de media (internet, radio,tv) Het is een leuke taal en een leuk land vooral door het weer.

En tja, jongen, 19 jaar oud en je bent vast bezig met werken of met een studie? zal je denken, en mijn antwoord daarop is ja en nee. Ik heb tot vorig jaar op het voortgezet onderwijs gezeten en wat blijkt, door hun ben ik in de put gezet en had ik geen goede vervolgopleiding. Ik heb 1 jaar stil gezeten, en ik heb het een en al gedaan door met een thuisstudie aan de slag te gaan, maar daar ga ik mee stoppen want ik wil volgend schooljaar dus in september een deeltijd opleiding doen.

''Een deeltijd opleiding?'' Ja, want ik ben inmiddels al 19, bijna 20 jaar. En ik zou het niet meer fijn vinden om naar een mbo school te gaan en dan in de banken te zitten van 9 tot 3 met allemaal leerlingen die minimaal 3 jaar jongen dan mij zijn, heel leuk en heel fijn, maar ik ben die leeftijd al voorbij en het is niet leuk om als enige volwassene een opleiding te doen met allemaal kindjes. Ik zeg dit met alle respect tot de mensen die 16-17, er zijn heus wel mensen met die leeftijd die volwassener zijn maar niet altijd. Dat ter zijde.

 En het lijkt me ook niet fijn om een voltijd opleiding te doen want ik vond het al heel erg vervelend om van 9 tot 3 naar school te moeten vorig jaar, dus nee. het moet dan deeltijd zijn want voor mij is dat veel fijner, en school vond ik al de laatste jaren zo bagger.
Wat ga je doen qua opleiding?

Ik ga volgend jaar iets in de ict richting doen op MBO niveau en daarna wil ik in mei deelnemen aan de staatsexamens om VMBO of HAVO diploma te halen, want door iets waar ik het beter niet wil over hebben en omdat het gewoon geen goede ervaring heb gehad en ik had het al zo moeilijk na het stoppen op die school is het niet gelukt om daar iets goeds te halen, ze minderwaarderen je en helpen andere leerlingen meer dan andere. that's it.

Ik weet wel wat ik zou willen doen. Ik ga een opleiding doen wat met ICT te maken heeft, maar dat betekent niet dat ik me specifiek daarin wil verrichten. Ik zou het leuk vinden om iets in de social media wereld te doen, door bijvoorbeeld met websites of bloggen, of als youtuber me brood te verdienen, maar dat is volgens mij moeilijk, maar ik zou het ook geweldig vinden om iets te doen met applicaties ontwikkelen voor bijvoorbeeld smartphones en bijvoorbeeld ook reclames ontwerpen of iets in de grafische richting en in de richting ict in de zin van applicaties maken. want dat is ook iets wat je nodig hebt om bijvoorbeeld een blog te maken of een filmpje up te loaden (zeg je dat zo?) er iets iets nodig wat het werk zodanig moet doen. En ik wil volgend schooljaar ook iets met talen doen, ik wil een certificate halen voor engels, want ik zou me engels willen verbeteren. en vooral het spreken daarvan. Iets wat ik ook leuk zou vinden is iets als tolk of vertaler, want ik ben goed in talen en ik kan makkelijk van nederlands naar spaans en omgekeerd vertalen

En ik wil daarnaast ook een bijbaan om geld te verdienen.


Wat zijn me hobbies?

Ik vind het leuk om op internet blogs te lezen, youtuben, ik vind het ook leuk om op tumblr op zoek te gaan naar plaatjes want daar vind je gewoon enorm veel! ik vind het ook leuk om te lezen, maar het irritante van mij is ik lees even een paar blaadjes van het boek en dan laat ik het even een tijdje en dan pak ik het weer. Ik ben op dit moment bezig met het eerste boek van The Hunger Games. Ik vind het ook leuk om muziek te luisteren en natuurlijk heb ik spotify. Ik vind het leuk om te fotograferen, ik heb een simpele digitale camera en ik maak fotos met me telefoon. Ik wil graag een spiegelreflex camera kopen maar daarvoor moet ik nog sparen :p ik heb wel een lomografische camera waarvan ik nog 1 rolletje moet afmaken. Ik vind het leuk om films te zien, en ook series te bekijken. Ik bekijk vaak series op internet want dan kun je ze eerder zien. Ik volg nu The Vampire Diaries en ik wil ook beginnen met Game Of Thrones want ik heb er goed commentaar over gelezen. Ik vind het ook leuk om te gamen, ik heb een Playstation Portable, Nintendo DSi, Xbox 360, Nintendo Wii.

En als laatste,Waar gaat deze blog over en wat wil ik hiermee bereiken?

Deze blog gaat in principe over mij waar ik mijn dagelijkse leven wil vertellen, een soort plekje waar ik mijn gedachten kan uitwerken met woordjes. Ik wil hier laten zien wat ik koop (Shoplogs,ja). Ookal ben ik een jongen ik hou er ook van om bezig te zijn met kleding en cremes en scrubs voor me gezicht bijvoorbeeld. dus ik wil hierover mijn mening delen. Een soort lifestyle blog, maar het is gewoon een blog over van alles, ik wil mijn blog niet in een hokje plaatsen want er kan zoveel gebeuren je weet maar nooit waar je het over gaat hebben.

Ik hoop dat je er van genoten hebt en dat je mij vaker komt lezen :)

Bye XOXOX


1 opmerking:

  1. Ah wat leuk joh! Balen van je verleden, maar richt je nu lekker op het nu en ga ervoor. Succes met het bloggen, ik zal proberen om vaker bezoekjes te brengen. Oh, misschien een kleine tip, je schrijft de hele tijd 'me' terwijl dat fout is, dat leest niet fijn weg. :)

    BeantwoordenVerwijderen